Projektiranje vrta

Nakon obilaska terena, izmjere i razgovora o vašim željama izradit čemo za vas projektnu dokumentaciju koju čine glavni  i izvedbeni projekt sa detaljnim troškovnikom i izborom biljnog materijala. U projektiranju vrta može biti uključen i 3d vizualizacija vašeg eksterijera kako bih dobili što kvalitetniji uvid u ono što za svoj novac dobivate. Kada i ako investitor prihvati projekt i izrazi zadovoljstvo pristupa se početku izvođenju samih radova.

Pripremni zemljani radovi

Nakon prihvačenog projekta i ponude započinje se sa zemljanim radovima:

  • geodetske usluge
  • iskolčavanje
  • skidanje humusa
  • iskop zemlje
  • utovar i odvoz na gradski deponij
  • nabava, doprema, ugradnja i nabijanje zemlje
  • nanošenje humusa i ozelenjivanje

Automatski sustav navodnjavanja

Tvrtka Animus Novalja je osposobljena za projektiranje, ugradnju i održavanje automatskog sustav Rain Bird, automatski sustav je projekt poboljšanja doma vrijedan razmatranja. Ne samo da će pomoći u održavanju zdravog i predivnog vrta u kojem možete uživati sa svojim prijateljima i obitelji, već je to najpogodniji i    najučinkovitiji način da osigurate da vaš vrt dobije potrebnu količinu vode bez prekomjernog zalijevanja. Kada se ispravno instalira i održava automatski sustav Rain Bird također pomaže u očuvanju vode.

Uz osiguranje da je vaš sustav pravilno dizajniran i instaliran, RainBird proizvodi  senzore za kišu i vlagu u zemlji koji vam mogu pomoći da ostvarite još veće uštede vode i troškova tijekom životnog vijeka sustava za prskanje.

Dakle, odmaknite svoje crijevo u vrtu i pustite Animus Novalja da ugradi za vas automatski sustav Rain Bird

Travni busen

Tvrtka Animus Novalja obavlja ugradnju vrhunskog travnog busena-tepih travu koja se ugrađuje i postavlja na pripremljenu zemljanu podlogu. U par sati od gradilišta i zemljane podloge dobivate vrhunski travnjak i zelenu površinu.

Prednosti travnog busena

Travnjak je odmah uporabiv, a nakon 20 dana je sposoban za sva opterećenja,troškovi i njega smanjeni su na minimum jer je travnjak čist od korova potpune gustoće na bogatoj humusnoj podlozi.

Održavanje vrta

Tvrtka Animus Novalja vam pruža usluge održavanja vrta kroz cijelu godinu. Ukoliko imate kuću, villu ili jednostavno nemate vremena paziti i održavati vaš vrt i okućnicu, kontaktirajte nas i  mi preuzimamo kompletnu brigu o vašem vrtu. Na taj ćete način poboljšati izgled i formu travnjaka i kompletnog biljnog materijala, te ćete smanjiti troškove obveznih proljetnih radova u vrtu.

Orezivanje i rušenje stabala

Tvrtka Animus Novalja obavlja orezivanje i rušenje stabala svih vrsta i velićina na svim vrstama terena.

Kod sanitarne rezidbe se uklanjaju bolesne, polomljene i suhe grane.

Kod sigurnosne rezidbe se uklanjaju stabla,  skraćuju ili uklanjaju grane koje predstavljaju statičku opasnost.

Sav odrezani materijal se odvozi na gradski deponij ili se u dogovoru sa investitorom zbrinjava  na drugi odgovarajući i primjereni način.

Zimska zaštita bilja

U toku zime večina biljaka koja se gaji u eksterijeru doma unosi se  u zatvorenu prostoriju. One koje ipak ostaju vani  u vrtu, na terasi ili balkonu zahtjevaju posebnu njegu. Naročito na pagu da hladnoča, snažna bura ili posolica ne bi ugrozili razvoj biljaka potrebna je adekvatna njega.